Ριζότο με γαρίδες και κολοκυθάκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rizoto me garides kai kolokythakia

Υλικά

  • 2 φλ. Agrino Λαϊς Καρολίνα, λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο
  • 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 6 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 450 γρ. φρέσκες γαρίδες, μεσαίες, χωρίς κέλυφος, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 3 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε καρέ
  • ½ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη + φλοίδες για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μέχρι να επικαλυφθεί καλά με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε λίγο –λίγο το κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε ½ φλ. ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί.

Συνεχίζουμε να ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Περίπου 10 λεπτά ενώ μαγειρεύουμε, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, αλλά να κρατάει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα.

Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές