Ψητό λαβράκι με εσπεριδοειδή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psito lavraki me esperidoidi

Υλικά

  • 2 λαβράκια ολόκληρα, καθαρισμένα
  • 2 μανταρίνια, κομμένα σε φέτες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 ματσάκια ρίγανη, φρέσκια
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγωνίως τα ψάρια τρεις φορές και από τις δυο πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια εσωτερικά και εξωτερικά.

Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τις φέτες μανταρινιού, λεμονιού και σκόρδου και τη φρέσκια ρίγανη.

Δένουμε κάθε ψάρι με σπάγκο μαγειρέματος για να κρατήσουμε μέσα όλους τους χυμούς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε τα ψάρια, για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψί,  το οποίο έχουμε λαδώσει καλά ή το έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο.

Στύβουμε τις φέτες λεμονιού, που έχουν τυχόν περισσέψει, πάνω από τα λαβράκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Σερβίρουμε με περισσότερες φέτες από εσπεριδοειδή και μυρωδικά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Λαβράκια Λεμόνια Μανταρίνια Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη (φρέσκια) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές