Κρέμα λεμονιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 βάζα (250 γρ/βάζο) ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Krema lemonioy

Υλικά

  • 4 λεμόνια ακέρωτα, ξύσμα  και χυμός
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κύβους
  • 3 αβγά
  • 1 αβγό, κρόκος

Διαδικασία

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ.

Βάζουμε το μεταλλικό μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά με σύρμα τα 3 αβγά και τον κρόκο αβγού.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά στο μείγμα λεμονιού, χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10-13 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να δέσει και να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Αφαιρούμε την κρέμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις κρυώσει, μοιράζουμε την κρέμα σε 2 αποστειρωμένα βάζα (250 γρ / βάζο) και τα σφραγίζουμε.

Διατηρούμε την κρέμα λεμονιού στο ψυγείο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (κρόκος) Βούτυρο (ανάλατο) Ζάχαρη Λεμόνια Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός)

Σχετικές Συνταγές