Μπέργκερ με μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mperger me marinarismeno fileto kotopoyloy

Υλικά

  • 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. φύλλα από θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο λεμόνι, χυμός + φλούδα, λεπτοκομμένη
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ
  • ελαιόλαδο, για άλειμμα
  • 50 γρ. πράσινη σαλάτα της επιλογής σας
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μισοφέγγαρα

Διαδικασία

Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τη φλούδα λεμονιού,  ¼ φλ. χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε στο πιάτο τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου και τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά με το μείγμα.

Σκεπάζουμε το πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και ψήνουμε τα φιλέτα στο σχαροτήγανο  για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και λαδώνουμε την κομμένη πλευρά τους.

Ψήνουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αλείφουμε το πάνω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα.

Τοποθετούμε λίγη πράσινη σαλάτα, φέτες ντομάτας, 1 φέτα τυρί, 1 φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, λίγη ακόμα πράσινη σαλάτα και τέλος κρεμμύδι, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές