Σαλάτα ρόκα με προσούτο, ψητά ροδάκινα και κατσικίσιο τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Salata roka me prosoyto psita rodakina kai katsikisio tyri

Υλικά

  • 1/4 φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • λίγο ελαιόλαδο, για λάδωμα
  • 3 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε 6 φέτες /ροδάκινο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • μια πρέζα χοντρό αλάτι
  • 240 γρ ρόκα
  • 56 γρ προσούτο μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 36 ντοματίνια, κομμένα στα δύο

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βαλσάμικο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι το βαλσάμικο να μειωθεί σε 2 κ.σ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο, το οποίο λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου στο ζεστό σχαροτήγανο και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα ροδάκινα από το σχαροτήγανο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Προσθέτουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια και ανακινούμε το μπολ απαλά να καλυφθούν τα υλικά με το ελαιόλαδο.

Απλώνουμε τη σαλάτα ρόκα-ντοματίνια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω τα ψητά ροδάκινα και το προσούτο.

Ραντίζουμε με το σιρόπι βαλσάμικο, πασπαλίζουμε με κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Μέλι Ντοματίνια Ξύδι (βαλσάμικο) Πιπέρι (Μαύρο) Προσούτο Ροδάκινο Ρόκα Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές