Μπέργκερ με τυρί και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpergker me tyri kai mpeikon

Υλικά

  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1-2 κ.γ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • τυρί τσένταρ, φέτες
  • μπέικον, μαγειρεμένο
  • μαρούλι φρέσκο
  • μαγιονέζα
  • στρογγυλά ψωμάκια , φρυγανισμένα 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με το μοσχαρίσιο κιμά, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, το αβγό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 5-6 μερίδες, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα μπιφτέκια μας, και τα πλάθουμε με βρεγμένα χέρια.

Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο , τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε σύμφωνα με τη προτίμησή μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια φέτες τυριού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά.

Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα.

Τοποθετούμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το τυρί και τέλος το μπέικον, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Σχετικές Συνταγές