Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyvlakia solomoy kai thalassinon

Υλικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα ή ρίγανη
  • 2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κύβους
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 170 γρ. χτένια
  • λεμόνι, φέτες

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο, όχι πολύ βαθύ, γυάλινο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαντζουράνα.

Προσθέτουμμε στο μείγμα το σολομό, τη πιπεριά, τα χτένια και τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά για 15-30 λεπτά.

Σε 8 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια που πρώτα έχουμε βρέξει με νερό, περνάμε εναλλάξ ένα κύβο σολομού, πιπεριά, γαρίδα και χτένι.

Aνάβουμε το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά.

Λαδώνουμε τη σχάρα του μπάρμπεκιου, τοποθετούμε τα σουβλάκια και κλείνουμε το καπάκι.

Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με πιρούνι.

Σερβίρουμε με συνοδεία από φέτες λεμονιού.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γαρίδες Ελαιόλαδο Θυμάρι (φρέσκο) Λεμόνια Μαντζουράνα Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (πράσινη) Ρίγανη Σκόρδο Σολομός Χτένια

Σχετικές Συνταγές