Αρνάκι στο φούρνο με πορτοκάλι και πατάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Arnaki sto foyrno me portokali kai patates

Υλικά

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, χυμός
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 10 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι, με το κόκκαλο
  • 5 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 oC.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα πορτοκαλιού.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.

Με ένα μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στο αρνί και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου.

Αλείφουμε καλά το αρνάκι με το υπόλοιπο μείγμα πορτοκαλιού και το τοποθετούμε πάνω στο στρώμα πατάτας.

Περιχύνουμε το αρνί με το μείγμα πορτοκαλιού, που έχει περισσέψει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσουν οι πατάτες. Ελέγχουμε ανά 20-30 λεπτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί μας αν δούμε ότι οι πατάτες μας στεγνώνουν. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αρνί (μπούτι) Ελαιόλαδο Μουστάρδα Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι (χυμός) Ρίγανη Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές