Πανακότα με μαριναρισμένες φράουλες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Panakota me marinarismenes fraoyles

Υλικά

  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 ½ κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 φλ. + 1 φλ. κρέμα γάλακτος, σε 2 δόσεις
  • 1 ¼ φλ. γιαούρτι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 λουβί φρέσκιας βανίλιας
  • 2 φλ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. νερό, προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 1 φλ. κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το ½ φλ. ζάχαρη.

Σχίζουμε το λουβί βανίλιας στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε μαζί με το άδειο λουβί στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να σιγοβράζει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το άδειο λουβί της βανίλιας.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα κρέμας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Ρίχνουμε το μείγμα ζεστής κρέμας-ζελατίνης στο μπολ με το μείγμα κρέμας- γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζουμε το μείγμα σε ποτήρια σερβιρίσματος, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ακόμη και για ολόκληρο το βράδυ.

Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, το βαλσαμικό ξύδι, την 1 κ.σ  ζάχαρη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βανίλια (φρέσκια) Γιαούρτι Ζάχαρη Ζελατίνη (σκόνη) Κρέμα γάλακτος Νερό Ξύδι (βαλσάμικο) Πιπέρι (Μαύρο) Φράουλες

Σχετικές Συνταγές