Μπρουσκέτες με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 25 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mproysketes me pantzari katsikisio tyri kai vasiliko

Υλικά

  • 3 μέτρια παντζάρια, κομμένα στη μέση
  • 1 μπαγκέτα, σε λεπτές φέτες
  • λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για άλλειμα + 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 118γρ κατσικίσιο τυρί
  • 118γρ κρέμα τυριού
  • 10 γρ κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 10 φύλλα βασιλικού, κομμένα, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε μια κατσαρόλα καλύπτουμε τα παντζάρια με νερό και βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, κόβουμε την μπαγκέτα σε 25 λεπτές φέτες.

Αλείφουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθέτουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά τα κομμάτια ψωμιού.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα τυριού και το κατσικίσιο τυρί, ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσουν, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις μαλακώσουν τα παντζάρια, τα σουρώνουμε, ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και με τα χέρια μας καθαρίζουμε τη φλούδα από τα παντζάρια κάτω από άφθονο κρύο νερό, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Απλώνουμε σε κάθε μπρουσκέτα λίγο μείγμα κατσικίσιου και από πάνω 1 κ.σ. παντζάρια.

Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κρεμμύδι (κόκκινο) Μπαγκέτα Ξύδι (βαλσάμικο) Παντζάρια Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί (κατσικίσιο) Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές