Μπισκότα βρώμης γεμιστά με κρέμα βανίλιας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 16 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpiskota vromis gemista me krema vanilias

Υλικά

  • 1 φλ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλ μούσλι με βρώμη ολικής

Για τη γέμιση:

  • 225γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένη
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος βαριά
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 3 φλ ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Στρώνουμε δύο μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή, την κρυσταλική ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.

Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα, την κανέλα, το αλάτι και χτυπάμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε το μούσλι με βρώμη ολικής και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας γύρω στα 2,5 εκ. απόσταση ανάμεσα στο κάθε μπισκότο. 

Ψήνουμε μόνο για 10-11 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα.

Για τη γέμιση:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να γίνει μαλακή.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη, 1 φλ τη φορά, και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα κρεμώδες και χωρίς σβώλους.

Βάζουμε τη γέμιση σε κορνέ και ρίχνουμε λίγη κρέμα βανίλιας στη μέση των μισών μπισκότων.

Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπισκότα και πιέζουμε ελαφρά να απλωθεί η γέμιση.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Βούτυρο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Ζάχαρη (καστανή)

Σχετικές Συνταγές