Κινόα με σπανάκι, μελιτζάνα και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kinoa me spanaki melitzana kai feta

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, σε κύβους
  • 2 κ.σ. + 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 σκελίδεςσκόρδο, λιωμένες
  • 280γρ σπανάκι
  • 1 ½ φλ κινόα, μαγειρεμένη
  • ¼ φλ τυρί φέτα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μελιτζάνα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε τη μελιτζάνα στο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη μέση του χρόνου, βγάζουμε το ταψί και γυρνάμε με μια σπάτουλα τα κομμάτια μελιτζάνας από την άλλη.

Όσο ψήνεται η μελιτζάνα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σπανάκι και 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε τη ψημένη μελιτζάνα από το ταψί και τη βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι, με σβηστή φωτιά.

Αμέσως προσθέτουμε την κινόα και τη δεύτερη λιωμένη σκελίδα σκόρδο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.

Πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κινόα Μελιτζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σπανάκι Φέτα

Σχετικές Συνταγές