Κοτόπουλο ινδικό (khorma) με γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Kotopoulo indiko khorma me giaourti

Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλους κύβους 
  • 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 κάσιους ή φυστίκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο
  • 1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
  • 1 πιπέρια τσίλι τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Διαδικασία

Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη 1 κ.σ. τζίντζερ, το σκόρδο και το κύμινο και μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε  να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα. Καβουρδίζουμε τα κάσιους ή φυστίκια σε βουτυρωμένο τηγανάκι και τα κρατάμε για αργότερα. Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κάρδαμο τον κόλιανδρο, το υπόλοιπο τζίντζερ και τα ανακατεύουμε μαζί για 1'-2', μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πιπερίτσες και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ. νερό και σιγοψήνουμε το μίγμα για 2'-3'. Βάζουμε, τέλος, και το κρέας με τη μαρινάδα του στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Ανακατεύουμε τα κομμάτια με τη σάλτσα για μερικά λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για  30 λεπτά.
Ανακατεύουμε τακτικά και δοκιμάζουμε, για να προσθέσουμε αν θέλουμε περισσότερο τσαλί, αλάτι κτλ.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τα κάσιους η φυστίκια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Γιαούρτι Γιαούρτι (στραγγιστό) Κάρδαμο Κάσιους Κόλιανδρος Κοτόπουλο Κοτόπουλο (φιλέτο) Κρεμμύδι Κύμινο Σκόρδο Τζίντζερ Τσίλι

Σχετικές Συνταγές