Γεμιστές γλυκοπατάτες με ρύζι και ρεβίθια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Gemistes glykopatates me ryzi kai revithia

Υλικά

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 400γρ ρεβίθια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ φλ. ρύζι, βρασμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.

Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Τυλίγουμε τις 2 γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Όσο οι γλυκοπατάτες μας ψήνονται, σε ένα μπολ ρίχνουμε  τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη κάρυ, μία πρέζα αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

 Όταν τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο ρύζι που έχουμε ήδη βράσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.

Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο μόλις μαλακώσουν και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος.

Αφαιρούμε 2-3 κ.σ. σάρκα από τη κάθε γλυκοπατάτα, δημιουργώντας έτσι μια βάση για τη γέμιση.

Ανακατεύουμε τη σάρκα της πατάτας  με τη μισή ποσότητα του μείγματος ρυζιού-ρεβιθιών και γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες.

Καλύπτουμε τις γλυκοπατάτες με το υπόλοιπο μείγμα ρυζιού-ρεβιθιών, γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γλυκοπατάτα Ελαιόλαδο Κάρυ (σκόνη) Πάπρικα Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Ρύζι Ρύζι (μακρύκοκκο) Σχοινόπρασο

Σχετικές Συνταγές