Πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 4
Pavlova me krema lemonioy kai froyta toy dasoys

Υλικά

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αβγών
  • μια πρέζα αλάτι
  • 125γρ ζάχαρη άχνη
  • 125γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 4 λεμόνια, ξύσμα και χυμός
  • 450γρ ζάχαρη
  • 125γρ βούτυρο, σε κύβους
  • 4 αβγά, χτυπημένα

Για το στήσιμο:

  • 250ml κρέμα γάλακτος, βαριά
  • μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα)

 

 

Διαδικασία

Για τη μαρέγκα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120C.

Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και σχεδιάζουμε έναν κύκλο διαμέτρου 20εκ στη μέση του χαρτιού.

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και μια πρέζα αλάτι.

Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Προσθέτουμε σταδιακά τη κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε  με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό και λείο μείγμα.

Ρίχνουμε και το ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουµε στη µαρέγκα την άχνη ζάχαρη και µε σπάτουλα και απαλές κινήσεις την ενσωµατώνουµε. 

Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από η μαρέγκα και τη στήνουμε σε δίσκο στο κέντρο του αντικολλητικού χαρτιού.

Με ένα κουτάλι κάνουμε ελαφριά λακούβα για να καθίσει στη συνέχεια η κρέμα λεμονιού.

Ψήνουμε τη μαρέγκα στους 100 C για 1 1/2 ώρα, μέχρι να στεγνώσει εξωτερικά και να γίνει τραγανή. Θα πρέπει να ξεκολλάει από το αντικολλητικό χαρτί.

Την αφήνουµε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα λεμονιού:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα των λεμονιών και προσθέτουμε το χυμό.

Ρίχνουμε και τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα χτυπημένα αβγά και τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει - δεν αφήνουμε το μπολ να ακουμπήσει στο νερό. 

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να δέσει καλά.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και ενσωματώνουμε 3 κ.σ. από αυτήν μέσα στην κρέμα λεμονιού .

Για το στήσιμο:

Με κουτάλι βάζουμε την κρέμα λεμονιού στη μαρέγκα και γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους.

Σερβίρουμε την πάβλοβα συνοδευόμενη από την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

 

Σχετικές Συνταγές