Φιλέτο ξιφία με σάλτσα βουτύρου και βαλσάμικου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fileto xifia me saltsa voytyroy kai valsamikoy

Υλικά

  • 1/2 φλ βούτυρο ανάλατο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 6 φιλέτα ξιφία, 170γρ το καθένα
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη, στεγνή (χωρίς άλμη)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε το βούτυρο και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας την κατσαρόλα συχνά, για 6 λεπτά μέχρι να κάψει καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα,το μέλι, ανακατεύουμε με αναδευτήρα και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα μας.

Αλείφουμε τα φιλέτα ξιφία με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και βάζουμε τα 3 φιλέτα. Σοτάρουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν στο κέντρο.

Μεταφέρουμε σε πιάτα και καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο να κρατηθούν ζεστά.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά, για να τη ζεστάνουμε λίγο, ανακατεύοντας με αναδευτήρα.

Περιχύνουμε τα φιλέτα ξιφία με τη ζεστή σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με κάπαρη, γαρνίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας ή ψιλοκομμένη ντομάτα και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο (ανάλατο) Ελαιόλαδο Κάπαρη Μέλι Ξιφίας Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα)

Σχετικές Συνταγές