Σουφλέ σολομού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soyfle solomoy

Υλικά

  • 30γρ παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • λίγο βούτυρο
  • 150γρ σολομός,  μαγειρεμένος, θρυμματισμένος
  • 2 μεγάλα αβγά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 125γρ κατσικίσιο τυρί
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, βαριά

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κουνάμε, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους. Κρατάμε την παρμεζάνα που περισσεύει στην άκρη.

Απλώνουμε στο σκεύος το σολομό.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών.

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν κορυφές.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το 1/3 των ασπραδιών μέσα στο μείγμα με το τυρί και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει και να ροδίσει.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Βούτυρο Κρέμα γάλακτος (βαριά) Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σολομός Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές