Ζυμαρικά ravioliι με βαλσάμικο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zymarika ravioli me valsamiko

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 5 φέτες μπέικον πανσέτα
  • 1 πακέτο (250γρ) ραβιόλια γεμιστά με τυρί
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές και το μπέικον να ροδίσει.

Αφαιρούμε τα υλικά από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό.

Ρίχνουμε τα ραβιόλια και τα βράζουμε αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.

Επιστρέφουμε το κρεμμύδι και το μπέικον στο τηγάνι και προσθέτουμε τα ραβιόλια. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος, περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ζυμαρικά (ravioli-ραβιόλια) Ζυμαρικό Κρεμμύδι Μπέικον πανσέτα Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά) Παρμεζάνα

Σχετικές Συνταγές