Λεμονάτη κοτόσουπα με κουσκούς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Lemonati kotosoypa me couscous

Υλικά

  • 4 φλ ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλ νερό
  • 6 κρόκοι μεγάλων αβγών
  • 1/3 φλ χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
  • 3 φλ κομμάτια κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
  • 2 φλ μαγειρεμένο κουσκούς
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φύλλα δυόσμου ή άλλου μυρωδικού,  για γαρνιτούρα
  • φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το ζωμό κότας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αβγών.

Παίρνουμε 1 φλ από το ζεστό ζωμό και σιγά-σιγά το ρίχνουμε στους κρόκους, ενώ χτυπάμε συνεχώς, ώστε οι κρόκοι να μην γίνουν "ομελέτα" όταν μπουν στη σούπα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αβγά στη σούπα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σούπας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το χυμό λεμονιού, το μαγειρεμένο κουσκούς και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.

Πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με συνοδεία φέτας λεμονιού.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγό (κρόκος) Αλάτι Δυόσμος Ζωμός (κότας) Κοτόπουλο Κουσκούς Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Νερό Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές