Μπουτάκια κοτόπουλο με πέστο από μυρωδικά και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Mpoutakia kotopoulo me pesto apo myrodika kai giaourti

Υλικά

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

για το πέστο

  • 1 μάτσο βασιλικό
  • 1 μάτσο  ρίγανη
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ανάλατα, χωρίς τη φλούδα
  • 4 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ γιαούρτι
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο και τα πολτοποιούμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μίγμα για το σερβίρισμα. Βουτάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο πέστο και τα τρίβουμε για να πάει παντού και να ποτίσει τη σάρκα τους. Τα αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα.

Κόβουμε τα λαχανικά σε  κομμάτια . Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα μπουτάκια πάνω στα λαχανικά, περιχύνουμε με το πέστο όπου μαρινάραμε το κοτόπουλο και με ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα μπουτάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το φρέσκο πέστο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμύγδαλα Βασιλικός Γιαούρτι Ελαιόλαδο Καρότα Κοτόπουλο Κοτόπουλο (μπούτι) Κρεμμύδι Ντομάτες Ρίγανη Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές