Καβούρι στιφάδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kavoyri stifado

Υλικά

  • 3 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/2 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος στα τέσσερα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ ξηρό λευκό κρασί
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 καβούρια 680 γρ το καθένα, μαγειρεμένα, καθαρισμένα, σπασμένο το κέλυφός τους, κομμένα στα τέσσερα
  • μια χούφτα φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • μια χούφτα φύλλα μαϊντανού
  • μια χούφτα μάραθος
  • 1 κρεμμυδάκι πράσινο, για γαρνίσριμα

Διαδικασία

Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και τον βολβό μάραθου και χτυπάμε να τεμαχιστούν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κρασί, 1 φλ νερό, τις ντομάτες, το τσίλι και αλατοπίπερο.

Μαγειρεύουμε με το καπάκι για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.

Προσθέτουμε τα καβούρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με το καπάκι και ανακατεύοντας συχνά, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί το στιφάδο και να βγάλει αρώματά του.

Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος

Βάζουμε στο πολυμίξερ τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι, χτυπάμε να τεμαχιστούν και πασπαλίζουμε το στιφάδο.

Σερβίρουμε με συνοδεία ζεστού ψωμιού.

Σχετικές Συνταγές