Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλο με καπνιστά ρεβίθια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tragana mpoytakia kotopoylo me kapnista revithia

Υλικά

  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο με το δέρμα και κόκαλο
  • ½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 3-4 μελιτζάνες, ξεπικρισμένες , κομμένες
  • 1 ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½  κ.γ. σκόνη κύμινο
  • 475γρ ντοματίνια
  • 850 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα ή 2 κονσέρβες
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκα φύλλα θυμάρι, για γαρνίρισμα
  • ½ φλ γιαούρτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε μερίδες με το δέρμα προς τα κάτω, για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω.

Ψήνουμε στο φούρνο στους  170C για 30 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.

Σχετικές Συνταγές