Ρολάκια κολοκυθιού με ρικότα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Rolakia kolokythioy me rikota

Υλικά

  • 4 μικρά κολοκυθάκια, με κομμένες τις άκρες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 3-4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 250γρ ρικότα
  • χυμός λεμονιού
  • μια χούφτα φύλλα ρόκας, κομμένα
  • 50γρ κουκουνάρι, ψημένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Με ένα μαντολίνο κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε 24 λεπτές μακρόστενες φέτες.

Περιχύνουμε δύο μεγάλες πιατέλες με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικο με μέλι και λεμόνι και απλώνουμε τις φέτες κολοκυθιών, χωρίς να καλύπτουν η μια την άλλη.

Πασπαλίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικο με μέλι και λεμόνι, καλύπτουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο, για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αφήνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα να κάψει και ψήνουμε τις μαριναρισμένες φέτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τις φέτες στις πιατέλες μας και πάλι χωρίς να καλύπτουν η μία την άλλη.

Ανακατεύουμε τη ρικότα με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τη ρόκα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε 1 κ.γ. του μείγματος ρικότα στη μια άκρη κάθε μαριναρισμένης φέτας κολοκυθιού και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση.

Τοποθετούμε τα ρολά όρθια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κολοκυθάκια Κουκουνάρι Λεμόνια (χυμός) Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι) Πιπέρι (Μαύρο) Ρικότα Ρόκα

Σχετικές Συνταγές