Μπουρεκάκια με τόνο και σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpoyrekakia me tono kai spanaki

Υλικά

  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • ¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κγ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 150 γρ σπανάκι
  • 450 γρ τόνο
  • ¼ φλ. πράσινες πιπεριές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 πακέτο στρογγυλά κουρού (2Χ10), ξεπαγωμένα

Διαδικασία

Βράζουμε 1 αβγό μέχρι να γίνει σφιχτό, το αφήνουμε να κρυώσει και το τεμαχίζουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε το σπανάκι σταδιακά, 1 χούφτα τη φορά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά.

Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε τον τόνο, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το τεμαχισμένο βραστό αβγό και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε ½ κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης.

Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι.

Χτυπάμε το 2ο αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε σε μία σχάρα, αφήνουμε για 10 λεπτά για να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Ελαιόλαδο Ζύμη κουρού Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Πάπρικα (καπνιστή) Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπεριά (πράσινη) Σκόρδο Σπανάκι Τόνος

Σχετικές Συνταγές