Πικάντικη σούπα με μύδια και σαφράν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantiki soypa me mydia kai safran

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, πλυμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 6-8 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο,  λιωμένες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, καλοτριμμένο
  • 1 μεγάλη πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1 μεγάλη πρέζα σαφράν
  • 100ml ξηρό λευκό κρασί
  • 600ml ζωμός λαχανικών
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, λεπτοκομμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι σε φέτες, για σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, τη σκόνη κάρυ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σαφράν, το λευκό κρασί και το ζωμό λαχανικών και βράζουμε.

Μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Πετάμε όποιο μύδι έχει σπασμένο κέλυφος ή δεν κλείνει.

Προσθέτουμε τα μύδια στο τηγάνι, καλύπτουμε με καπάκι που κλείνει καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, κουνώντας συχνά το τηγάνι.

Βγάζουμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα, πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με τα υγρά που έχουν μείνει και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά.

Επιστρέφουμε τα μύδια στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού. 

Σχετικές Συνταγές