Μακαρόνια με τυριά μπέικον και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Makaronia me tyria mpeikon kai giaourti

Υλικά

  • 10 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 250 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ γιαούρτι
  • ½ κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γλ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κρόκος μεγάλου αβγού
  • 60 γρ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

Διαδικασία

Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι σε μέτρια  ανακατεύοντας , μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό . Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente και τα σουρώνουμε. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε το γκούντα, το ανθότυρο, την γραβιέρα, το γιαούρτι και την σάλτσα ντομάτας μαζί με το αυγό. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μπέικον και την παρμεζάνα, ανακατεύοντάς τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Ανθότυρο Γιαούρτι Γραβιέρα Δεντρολίβανο (φρέσκο) Μακαρόνια Μπέικον Ντομάτες (σάλτσα) Παρμεζάνα Ρίγανη Τυρί γκούντα

Σχετικές Συνταγές