Φιλέτα σολομού πανέ με καρύδια πεκάν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fileta solomoy pane me karydia pekan

Υλικά

  • 1/4 φλ βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1/4 φλ ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 φλ καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.γ. μαϊντανός, κομμένος
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ψίχουλα, τα καρύδια πεκάν, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε σε κάθε φιλέτο σολομού λίγο μείγμα μέλι-μουστάρδα και πασπαλίζουμε από πάνω με το μείγμα ψίχουλων.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να χωρίζει εύκολα το σώμα του.

Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Καρύδια πεκάν Λεμόνια Μαϊντανός Μέλι Μουστάρδα Μουστάρδα (Ντιζόν) Πιπέρι (Μαύρο) Σολομός Ψωμί (ψίχουλα)

Σχετικές Συνταγές