Κριθαράκι με σαφράν και σκορδάτα ψητά ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kritharaki me safran kai skordata psita ntomatinia

Υλικά

  • 1 1/2 φλ ντοματίνια
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ κριθαράκι 
  • 1/2 φακελάκι σαφράν (κρόκο Κοζάνης) 
  • 1/2 φλ. ρόκα, κομμένη
  • Χωριό γραβιέρα ώριμη, τριμμένη, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά

Ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ντοματίνια να μαραθούν και να φαίνεται ότι θα σκάσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο.

Όσο ψήνονται τα ντοματίνια, σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε το σαφράν και το κριθαράκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Ξεπλένουμε το κριθαράκι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε κατευθείαν στο ταψί.

Προσθέτουμε τη ρόκα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα ντοματίνια και τους χυμούς τους και το σκόρδο.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ξανά, αν χρειάζεται.

Βάζουμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Γραβιέρα Ελαιόλαδο Κριθαράκι Κρόκος Κοζάνης Ντοματίνια Πιπέρι (Μαύρο) Ρόκα Σαφράν Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές