Σοκολατένιο κέικ με ταχίνι και βουτυρόκρεμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Sokolatenio keik me tahini kai voytyrokrema

Υλικά

  • 1 3/4 φλ ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ αλεύρι
  • 1 φλ κακάο
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ γάλα
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 1/4 φλ φυτικό λάδι
  • 1/2 φλ ταχίνι
  • 3/4 φλ καφέ εσπρέσσο 

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • 230 γρ  βούτυρο, μαλακωμένο 
  • 1/2 φλ ταχίνι
  • 2 φλ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα κανέλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1/2 φλ κακάο, κοσκινισμένο

Διαδικασία

Για το κέικ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Λαδώνουμε και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα βαθύ ταψί 20Χ30 εκ.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια, το φυτικό λάδι, το ταχίνι και τον εσπρέσσο.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη βουτυρόκρεμα:

Χτυπάμε το βούτυρο και το ταχίνι μέχρι να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες.

Προσθέτουμε σταδιακά την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, το κοσκινισμένο κακάο και χτυπάμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε. 

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη βουτυρόκρεμα στο κέικ, γαρνίρουμε με smarties και τρούφα και σερβίρουμε

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Κανέλα Καφές (espresso) Λάδι φυτικό Μπέικιν πάουντερ Σόδα μαγειρική Ταχίνι

Σχετικές Συνταγές