Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλο με δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Karamelomena mpoutakia kotopoulo me damaskina

Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι  ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα αλεσμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου το αλεσμένα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. 

Βάζω στο μπολ  τα μπούτια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. 


Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Βγάζω τα μπούτια από τη μαρινάδα και τα απλώνω σε ένα ταψί . Τα περιχύνω με τη μαρινάδα και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. 

Ψήνω για 40 - 45 λεπτά ανακατεύοντάς τα καλά μέχρι να καραμελώσουν τα μπούτια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Λεμόνια Μέλι Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές