Σούπα σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soypa spanaki

Υλικά

  • 20 γρ βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
  • 2 μέτριες πατάτες,  σε κύβους 1 εκ.
  • 1,25 λίτρα ζωμός κοτόπουλο
  • 300 γρ baby σπανάκι
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 λεμόνι, χυμός
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη ροδίσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά.

Βάζουμε και το ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, δυναμώνουμε και πάλι τη φωτιά και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ κάνουμε πουρέ τη σούπα σε παρτίδες, μέχρι να γίνει λεία.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε και πιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Επιστρέφουμε τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Ζωμός (κότας) Κρέμα γάλακτος Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μοσχοκάρυδο Πατάτες Σκόρδο Σπανάκι (baby)

Σχετικές Συνταγές