Στρούντελ με κοτόπουλο και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 στρούντελ ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Strountel me kotopoulo kai manitaria

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια, λεπτοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, σε κύβους
  • 400γρ στήθος κοτόπουλο, σε λεπτές φέτες
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 φλ γάλα
  • 200 γρ μανιτάρια λεπτοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φύλλα παραδοσιακά
  • 5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο παραδοσιακό, το αλείφουμε με βούτυρο ελαφρά και στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω.

Μοιράζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος του παραδοσιακού φύλλου, αφήνοντας 2-3 εκ. περιθώριο γύρω από αυτό.

Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο, διπλώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε καλά τις άκρες του.

Τυλίγουμε σφιχτά σε χοντρό ρολό, με ένα μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο.

Συνεχίζουμε με τα άλλα δύο παραδοσιακά φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα στρούντελ με την ένωση προς τα κάτω.

Ψήνουμε στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.

Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Tip: Με τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου μπορείτε να φτιάξετε φλογέρες με μπρόκολο και φέτα. Συνταγή εδώ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Ελαιόλαδο Κοτόπουλο (στήθος) Κρεμμύδι Μανιτάρια Πιπέρι (Μαύρο) Σέλερι Φύλλο (παραδοσιακό)

Σχετικές Συνταγές