Μοσχάρι στρογκανόφ με χυλοπίτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Moschari strigkanof me chylopites

Υλικά

  • 450 γρ φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες
  • αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 3 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο, ξεχωριστά
  • 1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο
  • 225 γρ μανιτάρια, σε φέτες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ ζωμός μοσχαρίσος, χωρίς πολύ αλάτι
  • 340 γρ χυλοπίτες 
  • 2/3 φλ γιαούρτι 2% λιπαρά ή πλήρες
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, κομμένο
  • γλυκιά καπνιστή πάπρικα 

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το μοσχάρι σε μία στρώση.

Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μοσχάρι.

Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.

Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς, για 30''-1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ζωμό, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι με τους χυμούς του.

Όταν ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Άνηθος Βούτυρο Ελαιόλαδο Ζωμός (μοσχαρίσιος) Κρεμμύδι Μανιτάρια Μοσχάρι Μοσχάρι (φιλέτο) Πάπρικα (καπνιστή) Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές