Σουπιές με αρακά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soypies me araka

Υλικά

  • 800 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 200-250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά
  • 4  φλ. ζεστό νερό
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1-2 κόκκους μπαχάρι all spice
  • 1 φύλλο δάφνης

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τις σουπιές και τις ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, το ζεστό νερό, το μπαχάρι και τη δάφνη.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε τον αρακά και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι και προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. 

Σχετικές Συνταγές