Βρώμη με καραμελωμένη μπανάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Vromi me karamelomeni mpanana

Υλικά

  • 1 φλ βρώμη
  • 3 μπανάνες, σε φέτες
  • 1/4 φλ λάδι καρύδας
  • 1/4 φλ σιρόπι σφενδάμου
  • μια πρέζα κανέλα
  • λίγη βανίλια
  • θαλασσινό αλάτι, για γαρνιτούρα
  • σταγόνες σοκολάτας, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τη βρώμη σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Αν επιθυμούμε τη βρώμη μας κρεμώδη, τη μαγειρεύουμε σε γάλα.

Σε ένα κατασρολάκι, ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, τη βανίλια και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει φούσκες.

Προσθέτουμε τις μπανάνες και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά για να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε τις μισές μπανάνες στη βρώμη, ανακατεύουμε και κρατάμε τις υπόλοιπες για γαρνιτούρα.

Γαρνίρουμε με θαλασιινό αλάτι, σταγόνες σοκολάτας και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Βανίλια Βρώμη Κανέλα Λάδι καρύδας Μπανάνα Σιρόπι (σφένδαμο) Σοκολάτα (σταγόνες)

Σχετικές Συνταγές