Σουβλάκια κοτόπουλο-λουκάνικο με σάλτσα βαλσάμικο μπάρμπεκιου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyvlakia kotopoylo loykaniko me saltsa valsamiko mparmpekioy

Υλικά

Για τα σουβλάκια:

  • 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους 4εκ
  • 600 γρ λουκάνικο, σε κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 1 κολοκυθάκι μετρίου μεγέθους, σε κομμάτια
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 6 κ.γ. κρέμα βαλσάμικου barbeque
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Όσο προθερμαίνεται το γκριλ, περνάμε το κοτόπουλο στα ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τις πιπεριές, το λουκάνικο και το κρεμμύδι.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου barbeque,  το μέλι, το βούτυρο και το κόκκινο πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Λαδώνουμε ελαφρά το γκριλ και τοποθετούμε τα σουβλάκια μας.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

1 λεπτό πριν τα βγάλουμε, περνάμε τα σουβλάκια μας με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.

 Όταν τα βγάλουμε από το γκριλ, τα περνάμε και πάλι με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές