Σκορδαλιά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Skordalia

Υλικά

  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 5-7 σκελίδες σκόρδο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1/2 φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ νερό, από τις πατάτες που έβρασαν
  • 1 κ.σ. αλάτι

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Καλύπτουμε τις πατάτες μας με κρύο νερό και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά.

Σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλ από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το 1/2 φλ νερό από τις πατάτες, το σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.

Αν θέλουμε η σκορδαλιά να έχει απαλή σκορδάτη γεύση, βράζουμε το σκόρδο (καθαρισμένο) σε λίγο γάλα για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τις βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε.

Ρίχνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λίγο τη φορά, ενώ χτυπάμε.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες και το ελαιόλαδο να ενωθεί.

 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Νερό Ξύδι (κόκκινο) Πατάτες Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές