Σουβλάκια γαρίδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyvlakia garidas

Υλικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός,  κομμένος
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 900 γρ γαρίδες, καθαρισμένες

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξίδι.

Προσθέτουμε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανακατεύοντας στο μεταξύ 1-2 φορές.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια, τρυπώντας μια φορά κοντά στην ουρά και άλλη μια κοντά στο κεφάλι.

Λαδώνουμε ελαφρά το γκριλ.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Γαρίδες Ελαιόλαδο Ξύδι (κόκκινο) Πιπέρι (Καγιέν) Σάλτσα (κόκκινη) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές