Γεμιστό κοτόπουλο με σπανάκι και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Gemisto kotopoylo me spanaki kai feta

Υλικά

  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 450 γρ σπανάκι
  • 1/2 φλ φρέσκος άνηθος, τεμαχισμένος
  • 2 αβγά
  • 450 γρ τυρί, τριμμένο
  • 1 κ.σ. πιπέρι, τριμμένο
  • 8 μεγάλα στήθη κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι, χυμός
  • ρίγανη

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πράσινο κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι να κρυώσει.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τα αβγά, το τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλο, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε με το μείγμα σπανάκι-τυρί.

Κλείνουμε τα στήθη κοτόπουλου και ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μετά από 15 λεπτά, περιχύνουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη.

Σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Άνηθος Ελαιόλαδο Κοτόπουλο (στήθος) Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρεμμύδι Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Σπανάκι Φέτα

Σχετικές Συνταγές