Σαλάτα ψητά ρεβίθια και κέιλ με ντρέσινγκ γιαούρτι-ταχίνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata psita revithia kai keil me ntressing giaoyrti tahini

Υλικά

  • 1 μάτσο κέιλ χωρίς κοτσάνι, κομμένο 

Για το ντρέσινγκ:

  • 1/3 φλ ταχίνι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 1/2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τεμαχισμένη
  • 3 κ.σ. νερό

Για τα ρεβίθια:

  • 425 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • παρμεζάνα, σε φλοίδες, για γαρνιτούρα
  • κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Βάζουμε το ταχίνι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ντρέσινγκ και το κέιλ και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα με τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο.

Ρίχνουμε τα ψητά ρεβίθια στο μπολ με το κέιλ και γαρνίρουμε με παρμεζάνα και κρεμμύδι.

Σχετικές Συνταγές