Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Rola sfoliatas me zampon kai graviera

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
  • 225 γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 1/2 φλ γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 1/2 φλ ζαμπόν, λεπτοκομμένο
  • 1/2 φλ πράσινες ελιές, κομμένες, για γαρνιτούρα
  • 1/2 ξύσμα πορτοκαλιού, για γαρνιτούρα 
  • μέλι, για γαρνιτούρα 
  • χοντρό αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το θυμάρι, τη γραβιέρα, το γαρύφαλλο και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.

Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας.

Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας τυριού στο φύλλο σφολιάτας.

Βάζουμε πάνω από τη κρέμα τυριού και το λεπτοκομμένο ζαμπόν.

Ξεκινώντας από την κοντύτερη πλευρά του φύλλου, τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό.

Κόβουμε το ρολό σε 10 ροδέλες.

Απλώνουμε τις ροδέλες σφολιάτας στο ταψί μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τα ρολά μας τραγανά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για 10 λεπτά.

Γαρνίρουμε με τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο μέλι.

Σχετικές Συνταγές