Κροστίνι με αχλάδι, καρύδι και ρικότα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Krostini me achladi karydi kai rikota

Υλικά

Για τα κροστίνι:

  • 1/2 μπαγκέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι, τριμμένο

Για την επικάλυψη:

  • 1 1/4 φλ τυρί ρικότα
  • αχλάδια, σε φέτες
  • καρύδια, τεμαχισμένα
  • θαλασσινό αλάτι  
  • πιπέρι, τριμμένο
  • μέλι

 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες 1,20 εκ.

Απλώνουμε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τα κροστίνι τραγανά, για 20 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση του χρόνου.

Μοιράζουμε τη ρικότα στα κροστίνι.

Από πάνω βάζουμε μερικές φέτες αχλάδι και λίγο καρύδι.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με μέλι.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (νιφάδες) Αλάτι (χοντρό) Αχλάδια Ελαιόλαδο Καρύδια Μέλι Μπαγκέτα Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί (Ricotta) Ψωμί

Σχετικές Συνταγές