Κεφτεδάκια με γλάσο ροδιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-16 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Keftedakia me glaso rodioy

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο (κρατάμε 1/3 για το γλάσο)
  • 450 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 αβγά
  • 1 φλ μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ή όλα μαζί), κομμένα  + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 1 κ.γ. σκόνη κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ έως 1/2 φλ ψίχουλα ψωμιού, ψημένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σπόροι ροδιού, για γαρνιτούρα

Για το γλάσο:

  • λίγο ελαιολόδο, για σοτάρισμα
  • 1/3 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 6 κ.γ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι 
  • μια πρέζα πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Διαδικασία

Βάζουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τα αβγά, τα μυρωδικά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και τα ψίχουλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, προσθέτοντας τόσα ψίχουλα, όσα είναι αρκετά για να κρατάνε τους κεφτέδες σε μπάλα.

Με υγρά χέρια πλάθουμε μικρές μπάλες και αφήνουμε στην άκρη. Θα πρέπει να βγαίνουν 12-16 κεφτεδάκια.

Για το γλάσο:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε  μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την πρέζα αλάτι, το πιπέρι, το σιρόπι σφενδάμου, την κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και βανίλια, το μπαχάρι και σιγοβράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το γλάσο σε 1/2 φλ. Σβήνουμε τη φωτιά.

Όσο μαγειρεύεται το γλάσο, ετοιμάζουμε τους κεφτέδες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες, χωρίς να τα στριμώχνουμε και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια  για περίπου 7 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με το γλάσο και τα κρατάμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και μυρωδικά, λίγο πριν σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές