Ψητό κοτόπουλο με μαρμελάδα πορτοκαλιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psito kotopoylo me marmelada portokalioy

Υλικά

  • 1/4 φλ μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο ή 1 κ.γ. ξηρό
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, σε λεπτές φέτες
  • 8-10 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2 μεγάλα (600 γρ) στήθη κοτόπουλο 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα, το ξίδι, το μέλι, το θυμάρι, 1/4  κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού με τις φέτες πορτοκαλιού και στη συνέχεια απλώνουμε τις σκελίδες σκόρδο, τα κλωνάρια θυμαριού και δεντρολίβανου από πάνω.

Αλείφουμε το κρέας παντού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές γενναιόδωρα.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί έτσι ώστε τα στήθη να μην ακουμπούν το ένα το άλλο ή τις άκρες του ταψιού.

Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το κρέας να ροδίζει.

Απλώνουμε γενναίες δόσεις μείγματος μαρμελάδας.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Σχετικές Συνταγές