Πικάντικος ψητός σολομός με καστανή ζάχαρη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pikantikos psitos solomos me kastani zachari

Υλικά

  • 900 γρ. φρέσκο σολομό (πάχους 2,5 εκ)
  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ πάπρικα
  • 1/2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην υψηλότερη σκάλα.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το σολομό, προσθέτοντας από πάνω το μείγμα ζάχαρης.

Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει.

Σερβίρουμε αμέσως.

Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό ο σολομός μας να είναι πάχους 2,5 εκ. Εάν είναι λεπτότερος, θα χρειαστεί να γυρίσουμε το σολομό μας μετά από 5 λεπτά ψησίματος και να τον αφήσουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή να κατεβάσουμε τη σχάρα μία σκάλα πιο κάτω. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ζάχαρη (καστανή) Πάπρικα Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο (σκόνη) Σολομός

Σχετικές Συνταγές