Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Almyra mafins me spanaki katsikisio tyri kai prosoyto

Υλικά

  • 6 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλ γάλα
  • 3/4 φλ κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • 140 γρ baby σπανάκι, ζεματισμένο και κομμένο
  • 1/2 φλ ψητή κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 57 γρ προσούτο, σε μακριές λεπτές φέτες
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι.

Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι και την πιπεριά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις, από πάνω βάζουμε προσούτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σε σχάρα για 5 λεπτά να κρυώσουν και αφαιρούμε από τις θήκες.

Σερβίρουμε τα μάφινς μας ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Γάλα Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη) Προσούτο Σπανάκι (baby) Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές