Μπισκότα χωρίς γλουτένη με καρύδια και κομμάτια σοκολάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 32 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpiskota horis gloyteni me karydia kai kommatia sokolatas

Υλικά

  • 1 1/2 φλ καρύδια
  • 125 γρ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/4 φλ ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/3 φλ αλεύρι ρυζιού
  • 1/2 φλ αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 150 γρ μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C (160C αέρα).

Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε 1 φλ καρύδια, μέχρι να θρυμματιστούν καλά.

Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα καρύδια.

Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη καστανή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να δέσουν τα υλικά.

Βάζουμε το αλεύρι ρυζιού και το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε περίπου 1 κ.σ. μείγμα και το κάνουμε μπαλάκι.

Τοποθετούμε στα ταψιά τα μπαλάκια μείγματος αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους -  5 εκ.

Τα πιέζουμε ελαφρά.

Ψήνουμε  για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι (ρυζιού) Αλεύρι (χωρίς γλουτένη) Βούτυρο Ζάχαρη (άχνη) Ζάχαρη (καστανή) Καρύδια Σοκολάτα (μαύρη)

Σχετικές Συνταγές