Κεφτεδάκια με ρουμελιώτικες χυλοπίτες και καπνιστή μοτσαρέλα στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Keftedakia me roymeliotikes chylopites kai kapnisti motsarela sto foyrno

Υλικά

  • 450 γρ  ρουμελιώτικες χυλοπίτες "Το Βελούχι" ΗΛΙΟΣ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι
  • 15 ντοματίνια, τεμαχισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 140 γρ baby σπανάκι
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 450 γρ κεφτεδάκια, ζυμωμένα από βραδύς
  • 220 γρ καπνιστή μοτσαρέλα
  • 110 γρ τυρί φοντίνα, τριμμένο

Διαδικασία

Βάζουμε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 200C.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε όταν είναι ακόμα σκληρές.

Αφήνουμε τις χυλοπίτες στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε.

Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά.

Βάζουμε το μισό μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.

Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητας καπνιστής μοτσαρέλας και τη μισή ποσότητα τυρί φοντίνα.

Απλώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα  χυλοπίτες-κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές