Λεμονάτα ζυμαρικά spaghetti με γαρίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Lemonata zymarika spaghetti me garides

Υλικά

Για τα ζυμαρικά:

  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 8 φυλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση

 

Για τις γαρίδες:

  • 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 15 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • παρμεζάνα, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαύρο πιπέρι σκόνη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τις γαρίδες και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Βάζουμε τις γαρίδες σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά, στους 200C.

Γυρνάμε τις γαρίδες και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε 4 φλ νερό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε το νερό που έβρασαν.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε και βάζουμε και όσο αλάτι επιθυμούμε.

Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Προσθέτουμε 1/2 φλ από το νερό, που έβρασαν τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές