Ομελέτα με αβοκάντο, φέτα και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Omeleta me avocanto feta kai manitaria

Υλικά

  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
  • 2 αβγά
  • 1/2 αβοκάντο,  σε κύβους
  • 25 γρ φέτα, σε κύβους
  • 1 κ.γ. άνηθος, κομμένος και επιπλέον για σερβίρισμα
  • 2 κ.γ. χυμός λάιμ

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αβγά με 1 κ.σ. νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγό.

Ρίχνουμε στη μισή ομελέτα, το αβοκάντο, τη φέτα, τα μανιτάρια και τον άνηθο.

Περιχύνουμε με το χυμό λάιμ.

Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα.

Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε με συνοδεία πράσινης σαλάτας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβοκάντο Άνηθος Ελαιόλαδο Λάιμ (χυμός) Μανιτάρια Μανιτάρια (λευκά) Φέτα

Σχετικές Συνταγές